Ratten schieten met een luchtbuks? Ja, tegenwoordig kan dat. Als ongediertebestrijders beschikken wij over een licentie om ratten te schieten. Dit is een effectieve manier om ratten te bestrijden, zonder gif te gebruiken. Hierdoor zijn er ook geen onbedoelde slachtoffers.

Doelgericht en klantvriendelijk

Wij hebben van onze hobby ons werk gemaakt, en nemen dit uiterst serieus: doelgericht en volgens de strenge wet- en regelgeving. Bij ons bent u er dus zeker van dat we professioneel te werk gaan.

Licentie om ratten te schieten

Sinds kort is er een ontheffing beschikbaar voor het bestrijden van zwarte en bruine ratten met een luchtdrukgeweer. Als één van de eerste in Limburg hebben wij onze licentie hiervoor behaald bij Stichting Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD) in Wageningen.

Overlast van de bruine rat

Heeft u last van de bruine rat? Per jaar kan een paartje ratten 150 jongen grootbrengen. U kunt zich wel voorstellen hoe groot de overlast kan worden.

Overlast van de zwarte rat

Bij de zwarte rat krijgt het vrouwtje drie á zes nesten van één tot zestien met een maximum van 20 en een gemiddelde van 7 jongen. Hierdoor kan 1 vrouwtje tot wel 56 jongen per jaar krijgen.

Provincie Limburg

Na het behalen van de licentie zijn we aangemeld bij provincie Limburg voor ontheffing. En bij Korps Cheftaken kregen we de goedkeuring voor het dragen van een luchtbuks. Hiermee kunnen we aantonen dat we een luchtbuks mogen gebruiken en deze op professioneel niveau inzetten.

Voorkomen is beter dan genezen

Zowel bij de bruine als de zwarte rat is het dus belangrijk dat we tijdig in actie komen om excessen te voorkomen. Met alle ervaring blijft het ons motto: plaagdieren preventie: 'Service, klantvriendelijkheid en natuurlijk niet te vergeten: voorkomen is beter dan genezen.

Heeft u overlast van ratten?

Neem contact op met Johan Heldens: +31 6 300 327 64 of vul het contactformulier in.

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Ongeldige invoer

Invalid Input

Invalid Input

Ongeldige invoer