Zoogdier plagen

Wat is een zoogdierplaag? Een zoogdierplaag kan hinder veroorzaken voor de natuur (planten en dieren) en voor de mens in de vorm van economische verliezen of in de vorm van ongemak of ziekteverwekkendheid. In uw directe woonomgeving leven tientallen soorten dieren en insecten die soms het woonplezier vergroten, zoals allerlei soorten vogels of een egeltje. Maar helaas zijn er ook soorten die uw woongenot kunnen verpesten, zoals ratten, muizen, wespen enz.

Om een zoogdierplaag goed aan te kunnen pakken is het belangrijk om eerst vast te stellen met welk plaagdier we te maken hebben. Daarnaast is kennis van het gedrag en de levenswijze van het plaagdier zeer belangrijk. Zodra bekend is met welk zoogplaagdier we te maken hebben is het zoeken naar de oorzaak van de plaag al een stuk eenvoudiger. Is de oorzaak eenmaal gevonden dan is het in de meeste gevallen niet moeilijk meer om de overlast blijvend op te lossen. Lang niet altijd is hierbij de inzet van bestrijdingsmiddelen noodzakelijk, vaak is het nemen van weringsmaatregelen al afdoende om de overlast weg te nemen. 

De oorsprong van de zwarte rat:

Oorspronkelijk afkomstig van Afrika, is overgebracht als verstekeling op schepen (vandaar ook scheepsrat genoemd, ook wel dakrat )

Lees meer: De Zwarte Rat

Algemene informatie over de mol

Dit zoogdier is een harde ondergrondse werker die de bodem luchtig houd, draineert en veel schadelijke insecten opruimt, kan veel schade aan U siergazon, sportveld of wei veroorzaken.
Door gemaakte gangen  wordt U gazon verpest en kunnen sportmensen of  levend vee blessure`s  oplopen.

Lees meer: De Mol

Bruine rat:  Rattus Norvegicus

Een nest van een bruine rat kan tot wel 10 jongen bevatten, in een goed jaar kan de bruine rat wel 15x een nest grootbrengen, de jongen zijn naar 3 maanden al vruchtbaar.

De leeftijd is maximaal 3 jaar.
Per jaar kan dus een paartje ratten 15 x10= maximaal 150 jongen grootbrengen
Dit is uitsluitend onder de beste omstandigheden.

Lees meer: De Bruine Rat

Bedrijfsinformatie

Certificaat Integrated Pest Management IPM - G. Heldens VOF 23-04-2020


g-heldens V.O.F. is een echt familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in ongedierte bestrijding. 


Enkele specialisaties zijn: Mollenvanger - Woelratten & woelmuizen bestrijdingstechnicus - alle dierplagen en houtrotverwekkende schimmels - Wespen en bijen.

Heeft u last van ongedierte, neem dan contact op met g-heldens V.O.F. ongedierte bestrijding.

Neem Contact met ons op

            
U kunt ons via onderstaande informatie bereiken.
  
           
  • Hollasstraat 29, 5991 DB Baarlo
  • GSM Johan:    +31 6 300 327 64
  • GSM Harrie:    +31 6 153 377 86
  • GSM Ger:        +31 6 208 937 47
  • Email:              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website:         www.g-heldens.nl
  • Facebook:      https://www.facebook.com/gheldens
  • K.v.K.:             62159216
  • BTW nr.:         NL 854694043 B01
 

 

Ga naar boven