Algemene informatie over wespen

Wespen kunnen beschouwd worden als zeer nuttige insecten, ze helpen ander schadelijk ongedierte te verdelgen en ruimen dode insecten op. Ook kunnen ze stuifmeel overbrengen. Toch worden ze over het algemeen beschouwd als hinderlijke insecten die een bedreiging vormen voor onze gezondheid.

 

In de zomer en nazomer komen wespen veelvuldig voor bij terrassen en in en om woningen, tuinen, banketbakkerijen, restaurants, cafetaria’s, bierbrouwerijen, etc.
Wespen worden in het bijzonder aangetrokken door de geur van zoete stoffen.
Wanneer de winter aanbreekt, sterft de nestbevolking. Slechts de jonge koninginnen overwinteren op beschutte plaatsen. In het voorjaar beginnen zij ieder afzonderlijk hun nest te bouwen.
Wespen maken hun nesten op beschutte plaatsen. Hierbij kan gedacht worden aan zolders, achter spouwmuren, vlieringen, onder dakpannen, holle bomen, oude muizengaten, in machines, naden, kieren en soms in keukens. Deze nesten worden slechts één jaar bewoond.

De familie van de wesp zijn: Horzel (ook wel bekend als paardenvlieg, daas), hoornaar, bijen. 

 

Overlast van wespen

In de directe omgeving van mens en dier kunnen wespen bijzonder hinderlijk zijn. Wanneer zij zich op afgelegen plaatsen bevinden, kunnen wespen ook zeer nuttige dieren zijn, aangezien zij andere insecten elimineren. De steken van een wesp zijn zeer pijnlijk en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt vooral wanneer men in de mond gestoken wordt of wanneer men overgevoelig is voor het gif van wespen.

 

Deskundige en veilige oplossingen

Een belangrijk advies is om, wanneer u een nest ontdekt, nooit de uitgang(en) van dat nest af te sluiten. De wespen zoeken dan een andere uitgang en dat kan best binnenshuis zijn. Een zeer afdoende methode om van de overlast van wespen (en andere vliegende insecten) af te komen, is het inschakelen van G.Heldens. Deze expert zal eerst een degelijk onderzoek instellen in en om uw woning. Aan de hand van deze bevindingen zal hij u, indien noodzakelijk, aanbevelingen doen om toekomstige overlast van wespen te voorkomen. Aansluitend informeert hij u over de wijze waarop de wespenoverlast bestreden zal worden.

 

Bestrijding en preventie

De behandeling kan op verschillende wijzen plaatsvinden. Het wespennest kan bespoten worden. Een andere methode is het bespuiten van de nestingang(en) met een poeder. Deze toepassing kan overdag plaatsvinden. Voordeel van deze methode is dat de in- en uitvliegende wespen met het poeder in aanraking komen en (wanneer zij het nest betreden) met dit poeder de koningin en de larven doden.
De preventie bij wespen en bijen doet g-heldens V.O.F. door middel van het plaatsen van wespen- en vliegenvallen en de plaatsing van lokvloeistof.
Ook brengen we wering aan in spouwmuuropeningen door middel van bijenbekjes.

 

Garantie

Op onze wespenservice is onze unieke garantie van toepassing.  Mocht het behandelde wespennest na 7 dagen nog actief zijn komen wij dit kosteloos nabehandelen.

De Wesp
Steekvlieg Daas
Paardenvlieg
Hoornaar
Bij

Bedrijfsinformatie

Certificaat Integrated Pest Management IPM - G. Heldens VOF 23-04-2020


g-heldens V.O.F. is een echt familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in ongedierte bestrijding. 


Enkele specialisaties zijn: Mollenvanger - Woelratten & woelmuizen bestrijdingstechnicus - alle dierplagen en houtrotverwekkende schimmels - Wespen en bijen.

Heeft u last van ongedierte, neem dan contact op met g-heldens V.O.F. ongedierte bestrijding.

Neem Contact met ons op

            
U kunt ons via onderstaande informatie bereiken.
  
           
  • Hollasstraat 29, 5991 DB Baarlo
  • GSM Johan:    +31 6 300 327 64
  • GSM Harrie:    +31 6 153 377 86
  • GSM Ger:        +31 6 208 937 47
  • Email:              Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Website:         www.g-heldens.nl
  • Facebook:      https://www.facebook.com/gheldens
  • K.v.K.:             62159216
  • BTW nr.:         NL 854694043 B01
 

 

Ga naar boven